Bigitta Sohlberg


Val av ny partiledare leder till många funderingar
8 december 2010, 21:43
Filed under: Rikspolitik

Funderingar som är viktiga för socialdemokratiska partiets framtid. Hörde på Monas tal på förtroenderådet och det var många sanningar. Ett uttalande som jag håller med om till punkt och pricka är att socialdemokratin måste finnas för alla. Oavsett om du är arbetare, akademiker eller företagare. Det kanske inte var ordagrant men sant är det
Vi måste inse att den politik som vi uppmuntrat med att människor ska utbilda sig också har konsekvenser för den politik som vi ska föra. Och vi måste bli bättre att ta hand om våra företag. Stora som små. Vi måste bli ett parti som lever i tiden.  Givetvis med den grundvärdering som vi har. För vad vi ska komma ihåg är att ute i landet på kommunnivå så är vi fortfarande största parti. Vad har vi gjort som inte gjorts på riksdagsnivå?
Sen fanns det uttalanden som jag kanske tycker var för högervridna i mina öron. Det jag tycker är hälsosamt med de utredningar som tillsatts är att det är många yngre personer som leder dessa.
Sen när det gäller att utse en ny partiledare så hoppas jag att det inte kommer att ske på traditionellt sätt. Jag skulle vilja att valberedningen tog fram ett antal kandidater som redogör för alla medlemmar vad de står för och vilken politik de vill föra. Och att medlemmarna sedan får rösta fram den kandidat som ska leda vårt parti. Det ska inte vara arbetarekommunernas ordföranden och distriktsordföranden som ensamt ska utse personen. Det tycker jag.

Annonser

Kommentera so far
Lämna en kommentarKommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s%d bloggare gillar detta: